Tophistorier
Var dette Danmarks første missoir?

Var dette Danmarks første missoir?

Tophistorier

For nogle år tilbage var der opstillet en mindre bygning i bydelen Christianshavn på Amager. Af påskriften på den kommunale bygning fremgik det, at det var et pissoir.

 

Den slags mindre anlæg kunne man tidligere se mange steder i København, men det særlige ved denne moderne udgave var, at det af skiltningen fremgik, at anlægget var for både damer og herrer.

 

I det sydlige Europa har man mange steder løst problemet med offentlige toiletter til begge køn. Måske er Teknisk Forvaltning i Københavns Kommune blevet inspireret, da man opstillede den lille bygning på Christianshavn Torv til erstatning for den ældre model, der nok kun var for herrer.

 

Fjernet og genopført

Åbenbart er det et teknisk næsten uløseligt problem. Københavns Kommune nedrev kombibygningen efter få år og opførte i stedet en større toiletbygning på torvet. Denne blev dog hurtigt igen nedrevet, da man skulle bygge Metro. Ved Metrostationerne er der som bekendt ikke toiletter, da Metro-tog kører så hurtigt og ofte, at kunderne ikke når at konstatere trængende behov!

 

Fjernet igen og genopført igen

For nylig har man så igen opført en toiletbygning på Christianshavn Torv, men nu i den anden ende af torvet. Den lille bygning, der ses på foto, stod kun kort tid og desværre er det endnu ikke lykkedes at få en førstehåndsbeskrivelse af den indvendige tekniske løsning.

 

Måske skulle man spørge i Sverige, hvor der har været enkelte røster fremme om at fjerne forskellen på kønnene. Det kunne være løsningen på mange ting og man kunne så også helt undvære den nylig afholdte ”Kvindernes kampdag”.

Forside
Website by Conceptware